Въпроси и отговори

Технически въпроси

Технически въпроси

by Стоян Съев -
Number of replies: 9

Тук публикувайте въпроси, свързани с технически проблеми, които срещате по време на обученията по проекта.

In reply to Стоян Съев

Re: Технически въпроси

by Тони Манасиева -

Привет!

Едната от задачите ми е студентите да довършат "книга", която съм "им започнала". На всяка страница всеки студент трябва да дописва нещо, т.е. всеки студент има една страница за себе си, а последният трябва да маркира, че изпълнението е приключило. Те как ще прелистват страниците в хода на изпълнението, както аз ли, или трябва нещо изначално да задам в настройките на книгата, така че всеки да си пише на отделна страничка? Когато последният маркира /задала съм такава настройка/, при мен в какъв вид ще се появи съобщението за това?

Предварително благодаря за отговора и извинения, ако въпросът не е за задаване или не е за тук ;) - обаче със заглавната страница, с полето "Може да зададете въпроса си тук"  не се получи - не ми приема имейла и/или паролата за регистрация

In reply to Тони Манасиева

Re: Технически въпроси

by Стоян Съев -

Здравей Тони,

Милена е права. Ти можеш да пишеш в учебен ресурс "Книга" в MOODLE, а студентите само могат да четат. Това, че те могат да "завършат" ресурса е предполагам в частта "Activity completion". Тя обаче служи на всеки студент само да отметне за себе си, че е прочел дадения ресурс - в случая Книга. Можеш да използваш Wiki, както предлага Милена, но това предполага опасността да получиш много неструктурирани резултати. Моето предложение е да използваш модул "База данни", с прецизно дефинирани полета.

Пиши ми за кой курс става дума (имаш няколко в MOODLE), за да помагам директно "на терен". 

С най-добри пожелания:

                                            Стоян

In reply to Тони Манасиева

Re: Технически въпроси

by Тони Манасиева -

отваряйки курса си, получавам съобщение, че съм получила изпълнение от студент на дадена задача. Когато обаче кликвам върху изскачащото поле, за да видя изпълението, виждам само текста на заданието си и срещу "предадени задачи" - 0. При опит да се свържа с администратора чрез "Можете да зададете въпроса си тук", се отваря английски прозорец с никаква опция на български и никакви индикации което и да е поле да ми приеме въпроса

In reply to Тони Манасиева

Re: Технически въпроси

by Стоян Съев -

Прегледах курса ти и не намерих задание с предадена работа в него. Моля те, да ми препратиш писмото, което си получила от MOODLE на електронната поща: ssuev@yahoo.com, за да видя какъв е проблема.

Когато натиснеш "Може да зададете въпроса си тук" се отваря софтуера, с който можеш да зададеш въпрос. Изисква безплатна регистрация (еднократна) и после чрез бутона "Submit a Ticket" можеш да изпратиш въпрос.

In reply to Стоян Съев

Re: Технически въпроси

by Милена Иванова -

По въпроса на Тони Манасиева,

Мисля, че това задание с дописване на книгата трябва да се направи в Wiki, а не в книга, защото книгата, като съдържание,  може да задава само обучаващия в мудъл. Не си спомням само какви настройки трябва дасе направят така че wiki де се чете от всички студнети - както разбирам от въпроса. Те явно трябва да са в една обща група за това задание, ако всички ще работят заедно или може да дописват книгата по групи.  Може също да се направи това във външното Wiki, което Стоян Съев ни даде Wikia.com. Така всички ще дописват нещо или всяка група ще работи сама.

Дано съм била полезна.

С поздрав,

Милена Кирова

In reply to Стоян Съев

Re: Технически въпроси

by Биляна Гъркова -

Привет!

Ползвам Wiki и според литературата, то (или той) е модул в Мудъл. Има ли друго по-популярно и нетолкова стряскащо наименование, което бих могла да използвам при"разговора" със студентите? "Модул" ли да си остане или да го променя като описание - това са задачите от последните три теми от курса "Практикум по експериментална педагогика".

Най-сърдечни поздрави! Биляна 

In reply to Биляна Гъркова

Re: Технически въпроси

by Стоян Съев -

Здравей! Наистина понятието "Wiki" е стряскащо, но просто нямаме дума на български, с която да го заменим. В някои източници се изписва като "Уики", но това е само безполезна транслитерация. Така че не е нужно да го пишеш като модул Wiki, може и да го поставиш само като Wiki.

С най-добри пожелания:

                                          Стоян

In reply to Стоян Съев

Re: Технически въпроси

by Биляна Гъркова -

Здравейте!

Двама от студентите задочно обучение, записани в пилотния курс "Практикум по емпирични изследвания в НО" твърдят, че в последните дни нямат достъп до курса. Отворила съм темите, по които те трябва да работят непосредствено след приключване на времето за записване. Аз лично виждам отворени темите, когато влизам като студент и затова ми е трудно да обясня каква е причината. Възможно ли е да получа съдействие за разрешаване на проблема в този случай!

In reply to Биляна Гъркова

Re: Технически въпроси

by Стоян Съев -

Здравей! Може би причината е, че е затворено окото за самозаписване на студентите. Аз влязох в курса "Практикум по емпирични изследвания в неформалното образование - пилотен" го отворих отново, но промених кода за самозаписване на inf135. Ако проблемът продължи моля те пак да ми пишеш и ще търсим нова причина.